Boerenkool Missbbq style

Heerlijk winters gerecht uit de Dutch oven met rijke smaken

Achtergrond

Dit gerecht heb ik bedacht voor mijn eerste outdoor food festival. Ik wilde een gerecht serveren waarmee ik veel bezoekers kon laten proeven, wat veel smaak had en wat niet te lang duurde om te maken. Omdat het festival in oktober was wilde ik een gerecht maken mat groenten uit de periode en dat werd boerenkool!

Ingredi├źnten

  • 300 gram pittige chorizo
  • 2 gesnipperde uien
  • 1 blik cannellini bonen of lima bonen
  • 500 gram boerenkool
  • 1 liter runderbouillion
  • 3 tenen knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • peper naar smaak
  • olijfolie

Bereidingswijze

Maak een heerlijk open vuur en geniet van de warmte en de geur.
Plaats de Do zo boven het vuur dat je direct hitte hebt van de vlammen.
De DO moet in het begin goed heet zijn. Doe wat olijfolie in de DO en bak de chorizo uit.
Voeg na een minuut of vier de gesnipperde uien en laurierblaadjes toe en bak deze voor een paar minuten.
Doe daarna de kruiden, knoflook en bonen in de pan en roer goed door.
Warm de bonen goed door en voeg daarna de boerenkool toe en laat even meebakken.
Bekijk daarna hoeveel lauwe bouillon je precies nodig hebt. Het gerecht moet nog inkoken, maar moet niet te nat zijn. Zorg ervoor dat je geen koude vloeistoffen toevoegt, anders kan je Dutch oven kapot gaan.
Laat de boerenkool koken in de bouillon voor ongeveer 15 minuten.

TIP: Wil je dit gerecht wat voller maken, dan kan je 300 gram aardappelen toevoegen.

Feesten en partijen

Wil je eens wat anders op je feestje en mensen echt versteld laten staan?
Missbbq komt ook op locatie.

Borrelhapjes op bestelling

Verras je gasten met hapjes van de barbecue.
Kijk hier voor meer informatie en bestel mijn huisgemaakte hapjes voor bij je borrel!

Blog

Benieuwd naar de ervaringen van Missbbq, bekijk dan snel het blog.

Contact

Voor informatie en vragen kun je altijd contact met mij opnemen

Volg me op social media!

Pin It on Pinterest

Share This