Bourbon Bacon Meatballs

 

Los van elkaar is alles al heerlijk, samengevoegd tot één gerecht is fantastisch!

 

Achtergrond

 

Soms dan ben je hard aan het nadenken hoe je al je favorieten ingrediënten in één gerecht kan krijgen. Je mag me altijd wakker maken voor bacon en ben groot fan van een heerlijke whiskey ’s avonds als dessert. Dus na een paar pogingen en testsessies ben ik tot dit gerecht gekomen! Gehaktballen met de heerlijke smaak van bacon en een vleugje bourbon!

 

 

Ingrediënten

 

 

  • 500 gram rundergehakt
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 4 eetlepels van je lievelingsrub
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • paneermeel
  • 4 eetlepels bourbon of whiskey
  • 200 ml barbecuesaus

 

Bereidingswijze

Verwarm de barbecue voor op ongeveer 180 graden.

Doe de bacon in een keukenmachine en maal dit zo fijn todat het op gehaktstukjes lijken.

Maal vooral niet te lang, anders krijg je baconmousse.

Maak je zelf je gehakt doormiddel van een vleesmolen, voeg dan tussen de andere stukken vlees door, de bacon.

Doe het gehakt in de kom en mix hier de gehakte bacon bij. Voeg naar eigen smaak je kruidemix toe.

Ik vond dat het wel wat extra pittigheid kon gebruiken en heb de tweede keer gerookte paprikapoeder extra toegevoegd.

Dit gaf net wat meer een kick. Voeg twee eetlepels bourbon toe aan je gehakt en de nodige hoeveelheid paneermeel zodat het goed pakt.

Zet een skillet op het directe deel van je barbecue. Wanneer deze goed heet is, doe je de ballen in je skillet en bak je deze rondom bruin.

Daarna mag je skillet van het directe deel af en laat je de ballen voor 10 minuten indirect in je skillet bakken. Roer ze om de paar minuten om.

Voeg de twee overgebleven eetlepels bourbon toe aan je barbecuesaus en meng dit goed. Mocht je meer bourbon smaak willen hebben, voeg dan meer bourbon toe. Zorg ervoor dat de saus niet te dun wordt.

Warm de saus op en voeg deze toe aan je meatballs. Laat ze nog 10 minuten sudderen.

Keer je gehaktballen regelmatig zodat ze volledig bedekt zijn door de saus.

TIP: Serveer ze op een bord en bestrooi de gehaktballen met wat peterselie.

Mocht je geen bourbon in huis hebben, dan kan je natuurlijk ook whiskey gebruiken. En neem zelf ook een glaasje!

Features

What We Offer

Feesten en partijen

Heerlijke recepten voor de barbecue, Dutch oven en open vuur.

Borrelhapjes op bestelling

Wil je eens wat anders op je feestje en mensen echt versteld laten staan?

Bestel dan snel mijn huisgemaakte hapjes voor bij je borrel!

Blog

Ik ben mijn blog begonnen om mijn ervaringen te delen en mensen te inspireren om ook buiten te koken.

Contact

Voor informatie en vragen kun je altijd contact met mij opnemen

Volg me op social media!

Pin It on Pinterest

Share This