Burnt Ends

Een stukje hemel in je mond.

Achtergrond

Oorspronkelijk komen burnt ends van het puntje van de brisket wat het schoudergedeelte is van de koe met de taaiste spieren. Spieren zijn niet lekker om te eten, behalve als je ze heel langzaam laat garen. Omdat het puntje nog weleens wilde verbranden tijdens het maken van brisket, hebben ze de verbrande stukjes ingepakt in boter en honing om er zo achter te komen dat ze het lekkerste gedeelte van de brisket werden!

Ingrediënten

  • 1 kilo varkens buikspek
  • 20 gram rub voor het varken
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram basterdsuiker
  • Flinke scheut honing
  • Grote aluminium bak
  • Aluminiumfolie
  • Chunk appelhout

Bereidingswijze

Verwarm de barbecue voor op ongeveer 120 graden.
Snij het buikspek in blokjes van ongeveer 1,5 cm bij 1,5 cm. Bestrooi deze ruim met je lievelingsrub voor een lekker varkentje.
Mocht je het hebben, dan is het heel handig om de buikspek op een los roostertje op het grote rooster op je barbecue te zetten.
je kan ze dan makkelijk van de barbecue halen en vervoeren. Heb je dit niet, maak je geen zorgen, zo kan het ook:)
Leg de blokjes spek op je rooster met het vet omhoog. Leg de chunk rookhout op het vuur en nu is het wachten!
Rook het spek voor ongeveer 2 uur zodat het vet gesmolten is en door je vlees heen is getrokken. Wanneer je spek een mooie kleur heeft gekregen, haal het van de barbecue.
Leg alle blokjes in een aluminium bak en voeg de boter toe is stukjes verdeel over het vlees. Strooi de basterdsuiker over het vlees en spuit flink wat honing over de blokjes.
Zorg ervoor dat je de bak kan afdekken met aluminiumfolie. Deze moet stevig dicht zitten, alle sappen moeten in de bak blijven.
Dit gaat nogmaals op de barbecue voor ongeveer anderhalf uur. Dan haal je de bak van de barbecue en voeg je een flinke dosis barbecuesaus toe.
De bak met burnt ends gaat daarna onafgedekt weer terug op de barbecue voor nog ongeveer 10 minuten.
Is de saus wat ingedikt, dan zijn ze klaar!!

TIP: Burnt ends zijn heerlijk als vlees bij je maaltijd, maar ze lenen zich ook heel goed als party snack!

Feesten en partijen

Wil je eens wat anders op je feestje en mensen echt versteld laten staan?
Missbbq komt ook op locatie.

Borrelhapjes op bestelling

Verras je gasten met hapjes van de barbecue.
Kijk hier voor meer informatie en bestel mijn huisgemaakte hapjes voor bij je borrel!

Blog

Benieuwd naar de ervaringen van Missbbq, bekijk dan snel het blog.

Contact

Voor informatie en vragen kun je altijd contact met mij opnemen

Volg me op social media!

Pin It on Pinterest

Share This