Coleslaw

Lekker frisse salade, perfect voor bij pulled pork.

Achtergrond

Coleslaw is onlosmakend verbonden met Amerika, als side dish en met barbecue. Een op en top iconisch bijgerecht voor bij gegrild en gerookt vlees. Nu is coleslaw helemaal geen Amerikaans gerecht! Het heeft zijn oorsprong uit Polen en Duitsland waar veel vaker koolsoorten worden gegeten. Mij smaakt het er niet minder om, maar ik vond het een verassende ontdekking! Nu ben ik niet zo’n hele grote fan van coleslaw, dus ik heb daar een variant op bedacht!

Ingrediënten

  • 300 gram fijngesneden witte kool (zak voorgesneden uit de koeling of zelf gesneden)
  • 300 gram fijngesneden rode kool (zak voorgesneden uit de koeling of zelf gesneden)
  • 150 gram wortel juliene gesneden
  • 1 ui fijngesneden in blokjes
  • 100 gram cranberries
  • 100 gram ongezouten amandelen
  • 200 ml volle yoghurt
  • 50 ml mayonaise
  • 50 ml honing
  • 2 eetlepels appel cider azijn
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Meng in een grote kom de yoghurt, honing en appel cider azijn tot één geheel. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Voeg de witte kool, rode kool, wortelen en uien toe aan de saus.
Verdeel de cranberries over het geheel/
Maak een droge pan goed heet en hak de amandelen grof.
Bak deze knapperig en wat bruiner in de droge pan.
Laat deze even afkoelen en voeg ze dan toe aan je salade.
Proef of alles op smaak is of voeg nog wat zout en peper toe.

Heerlijk bij een broodje pulled pork of pulled chicken.

TIP: Mocht er nu kinderen meeeten of wil je het gerecht wat frisser maken, dan kan je ook nog een zure appel juliene snijden en toevoegen. Hier vinden ze dat erg lekker!

Feesten en partijen

Wil je eens wat anders op je feestje en mensen echt versteld laten staan?
Missbbq komt ook op locatie.

Borrelhapjes op bestelling

Verras je gasten met hapjes van de barbecue.
Kijk hier voor meer informatie en bestel mijn huisgemaakte hapjes voor bij je borrel!

Blog

Benieuwd naar de ervaringen van Missbbq, bekijk dan snel het blog.

Contact

Voor informatie en vragen kun je altijd contact met mij opnemen

Volg me op social media!

Pin It on Pinterest

Share This