Crushed potatoes met verse kruiden

Knapperige geplette aardappelen van een skillet

Achtergrond

Dit gerecht heb ik bedacht omdat wij thuis geen grote aardappeleters zijn. Ik wilde een recept hebben wat makkelijk op de barbecue naast je gerecht erbij kan, maar toch vol met smaak zit. Hoe lekker zijn dan geplette aardappels met verse kruiden?

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 kruimige aardappel
  • 100 gram boter
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • handje peterselie
  • zout
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • uienpoeder

Bereidingswijze

Kook de aardappelen voor tot ze goed gaar zijn. Doe wat olijfolie in je skillet en plaats de aardappelen in de skillet.
Plet ze een beetje met een vork of met een aardappelstamper todat ze wat ingeduwd zijn, maar niet zover dat ze uit elkaar vallen.
Strooi wat zout over de aardappelen en zet ze bij je gerecht op de barbecue.
Temperatuur van de barbecue moet wel ongeveer 150-180 graden zijn als je de bovenkant goed knapperig wilt hebben. Laat de aardappellen een half uur bakken op de barbecue.
Smelt dan de boter in een pannetje. Doe hierbij de plakjes knoflook, een snufje zout, wat zwarte peper, een beetje uienpoeder en roer goed door. Dit kan je allemaal aanpassen naar je eigen smaak.
Schenk de botersaus over de aardappelen en laat deze nog ongeveer 10 minuten meebakken op de barbecue.

TIP: Je kan voor dit gerecht alle verse kruiden gebruiken die je lekker vindt. Mocht je nog andere kruiden over hebben zoals rozemarijn, dan kan je die dus ook gebruiken!

Feesten en partijen

Wil je eens wat anders op je feestje en mensen echt versteld laten staan?
Missbbq komt ook op locatie.

Borrelhapjes op bestelling

Verras je gasten met hapjes van de barbecue.
Kijk hier voor meer informatie en bestel mijn huisgemaakte hapjes voor bij je borrel!

Blog

Benieuwd naar de ervaringen van Missbbq, bekijk dan snel het blog.

Contact

Voor informatie en vragen kun je altijd contact met mij opnemen

Volg me op social media!

Pin It on Pinterest

Share This