Culinaire BBQ wedstrijd Waddinxveen

door | donderdag, 14 juni, 2018

Tenten en BBQ’s worden opgebouwd

beef exclusief

‘S ochtends vroeg, auto’s vol geladen met eten, tenten, BBQ’s en houtskool. Christian Tholen, Christian Boomker, Erik Manders, Peter Roos en ik maken samen Team Bad to the Bone en we zijn klaar voor een gave culinaire wedstrijd in Waddinxveen. De andere teams zijn er ook al en overal worden er handen geschud. Alle tenten worden opzet en tafels worden uitgeklapt. De eerste rookpluimen komen al uit de barbecues.

OUTDOOR LOCATIE

Voor het tweede jaar werd de culinaire BBQ wedstrijd Waddinxveen gehouden. Dit werd georganiseerd door Dennis Hoven en Kees de Klerk Wolters. Het evenement wordt gehouden middenin het gezellige centrum van Waddixveen en is vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is.

Camping 't Nije Hof

De witte dozen worden uitgedeeld in Waddinxveen

De witte dozen worden uitgedeeld en vol spanning worden de dozen uitgepakt om te zien waar we het mee moeten doen deze wedstrijd. De mooiste stukken vlees komen eruit en we zijn enthousiast! Dit kan wel eens een hele mooie wedstrijd worden! We hebben ons plekje gevonden naast Team Maupsate van Maup Phefferkorn aan de ene kant en Team Serious Hot Fools (SFH) aan de andere kant. Volop gezelligheid dus!

Het Saratoga rack

Waddinxveen lamWe zijn als tweede aan de beurt om onze gerechten in te leveren. Elke 5 minuten over het hele uur zijn wij aan de beurt. Als eerste is de saratoga rack aan de beurt! Een mooi stuk lam uit de nek met de botjes er nog aan. Daar kun je dus echt alle kanten mee op, we zijn dus ook echt heel benieuwd naar wat de andere teams gaan maken. We hadden bedacht om er aan mooi Marokkaans gerecht van te maken. Een land waar ik echt verliefd op ben geworden met alle felle kleuren en mooie smaken. Dus we hebben een mooi bordje gemaakt met Marokkaanse smaken, zoals citrus, abrikoos, wortel, Ras el Hanout. Wij waren tevreden, nu de jury nog! Maar we hebben geen tijd om hier te lang bij stil te staan, want we moeten aan de slag met de Tri-tip!

Tri-tip

Tri-tipEen tri-tip is een Amerikaanse benaming voor een runderlezel, ook wel slipstuk genoemd. Een heerlijk stuk vlees wat in Nederland nog niet echt bekend is, maar gewoon te bestellen is bij de slager. De smaak is fantastisch en het is een super mooie en mals stuk vlees. Samen met een mooie combi van erwten, zoete aardappel en een rode uien compote is dit echt een toppper!

Eendenbout

EendenboutAls derde is de eendenbout aan de beurt. Soms is het lastig om iets out of the box te bedenken. Maar het eerste waar we aan dachten was een mooie  bout te maken. Dus dat gingen we niet doen! We wilde wat anders doen, waarom niet langzaamaan garen en dan pullen? Waarom geen rilette? Zo gezegd zo gedaan! Een mooie rilette op toast met een koolsalade erbij, maar dan wel een killer-old-hickory mes!

Death by Chocolate

Death by chocolateDan alweer het laatste gerecht. Het dessert!! Daar hebben we echt een super idee voor! Death by Chocolate…. Dat klinkt gewoon al goed! Nou het ziet er nog beter uit! Een mooie combi van chocolade, vers gegrild fruit, kruiden, whisky siroop en een doodshoofd! Dat verstopt onder een glazen stolp gevuld met rook! Wat een plaatje!!

Prijsuitreiking

Christian T en Christian B samen aan de afwasPff.. alles is ingeleverd en nu is het afwachten.. Nu het saaie gedeelte van een wedstrijd. Het opruimen en schoonmaken! Gelukkig hebben we een top afwasser/droger bij ons, voor wie al die vaat een makkie is! Het opruimen was ook zo gebeurt en dan is het tijd om af te wachten. Gelukkig is de broer van Christian T een bierbrouwer en hebben we een super lekker biertje om de tijd te overbruggen. De cijfers zijn geteld en het moment is daar, we worden bij elkaar geroepen en Dennis en Kees staan met een heel serieus gezicht naar de lijst met uitslagen te kijken. Ze beginnen door aan te geven dat er iets is gebeurt wat ze nog nooit hebben meegemaakt. Maar er is een gedeelde eerste plaats voor de lam! Wat ze ook deden de cijfers werden er niet anders door en BttB en “De brethoniere” hebben een gedeelde eerste plek. De eerste plek voor de tri-tip ging naar “De brethoniere”. Top gedaan! De award voor de eendenbout gaat weer naar ons! Go Team! Het dessert wordt gewonnen door team “bbq bij je thuis” Gefeliciteerd!! Overall winaars: 1e plek: De brethoniere 2e plek: Team Vuur en Rook 3e plek: Bad to the Bone Weer heel veel geleerd en veel leuke mensen leren kennen. En nu op naar de volgende wedstrijd!  

Missbbq ook op jouw evenement aanwezig?

Volg me op social media!

Pin It on Pinterest

Share This