Ferleon Patio Cooker

door | maandag, 22 januari, 2018

Ik heb gewoon gewonnen!!

ferleon logo

Net voor de kerst heb ik meegedaan met een winactie op Facebook van Fire&Food. Een super leuk barbecue magazine waar je abonnee van kan worden. Als je ook maar een beetje van barbecueën houdt, dan moet je lid worden van dit blad! Ik heb altijd weinig vertrouwen in winacties via Facebook en had ook nog nooit iets gewonnen op een keer een leuke VIP tour bij Hertog-Jan na.

Ik kon een mooi apparaat winnen van Ferleon, een patio cooker met een mooie plancha erop. En tot mijn grote verbazing won ik ook nog!!! Ik kreeg van ferleon het bericht dat ik de patio cooker zelf kon samenstellen op hun website omdat er verschillende top modules verkrijgbaar zijn, zoals ook een grill en gaspit. Dus ik heb gelijk de bestelling geplaatst en voor de plancha gekozen. Het bestellen ging super makkelijk en was dan ook zo geregeld.

Wachten…..

En toen begon het wachten…. De kerstdagen zaten er natuurlijk nog tussen en de fabriek van Ferleon is natuurlijk gesloten. Ik hoopte erop dat ik de cooker voor oud en nieuw mocht ontvangen.

Gelukkig kwam daar op de zaterdag voor oud en nieuw de DPD bus voorgereden en zag ik de bezorger met kromme rug twee dozen naar ons huis slepen. Het leek alsof het zwaar was!! Na heel veel dank je wel te hebben gezegd gooi ik snel de deur dicht en duw de dozen de huiskamer in. Zo dan, dat is echt heel zwaar!!

Snel pak ik de dozen uit en daar staat hij dan! Een super mooie witte basis met een prachtige plancha er boven! Mijn eerste indruk is een hele goede, alles zag er echt heel mooi uit en de afwerking was echt heel erg strak en gedetailleerd. Nu op zoek naar een gasfles en een koppelstukje. We namen de gebruiksaanwijzing mee en we gaan op naar de barbecuewinkel!

Op zoek naar een gasslang en koppelstuk

Helaas, bij de barbecueshop hadden ze niet wat we nodig hadden. We kwamen er met de gebruiksaaFerleon-ontbijtnwijzing niet helemaal achter wat voor koppelstuk we nodig hadden. Maar er zit een campingwinkel in de buurt, dus vol vertrouwen rijden we door! Ook daar kwamen ze er niet uit met het boekje, dus maar weer naar huis om de Ferleon zelf op te halen. Maar dan heb je ook wat je nodig hebt! Dus met het juiste koppelstukje en gasfles weer naar huis.

 

1 januari was het zover! Ons huis was ’s ochtends vol met logees, dus ik had heerlijk de kans om naar buiten te gaan om eitjes en spek te bakken. Wat ging dat makkelijk!!! Dat was zo gebeurt en ging echt voorspoedig. ‘S avonds heb ik de plancha nog een keer gebruikt om een burger te bakken en groenten te wokken en het broodje te grillen. Ook dat ging de Ferleon gemakkelijk af!

Laatste test was weer een ontbijtje; Spek, eieren, pannenkoekjes en worstjes!

Alles ging super makkelijk!! Het eten bakt niet aan, hitte is goed verdeeld, de plancha wordt snel heet en het gas is heel makkelijk te regelen. Alles voelt heel solide en degelijk aan. De plancha is ook heel makkelijk schoon te maken.

Als ik dan toch een nadeel moet noemen

Ik vind de Patio cooker wel heel zwaar en behoorlijk aan de prijs. Nu had ik verwacht dat ik de cooker wel mee kon nemen op cateringklussen, maar ik denk dat ik hem daar te zwaar voor vind. Prijs merk je wel terug aan de afwerking en de degelijkheid. Hij is zijn geld waard, maar het is wel een behoorlijke uitgave.

Ik ga er heel veel plezier aan beleven en jullie zullen regelmatig post op Facebook en Instagram voorbij zien komen!

Missbbq ook  jouw product laten testen?

Volg me op social media!

Pin It on Pinterest

Share This