Gepofte aubergine met yoghurtsaus en kruidenolie

Heerlijk vegatarisch gerecht van de barbecue.

Achtergrond
Mijn jongste zoon is geen grote vleeseter. Hij vindt groenten en vis het lekkerste om te eten. Daar moet ik als barbecue moeder natuurlijk gehoor aan geven! Maar dan wel extra lekker! Daarom heb ik veel van zijn favorieten samengevoegd to dit gerecht. Gezond, voedzaam en heel lekker!
Ingrediënten
  • 4 aubergines
  • 50 ml olijfolie
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel tijm
  • 8 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 gram grof gehakt amandelen
Bereidingswijze

Verwarm de BBQ voor op ongeveer 180graden.

Snij de aubergines open ongeveer tot 3/4 diep. Besprenkel ze met olijfolie. Leg de aubergines indirect op de BBQ voor ongeveer 50-60 minuten. Ze moeten na die tijd goed zacht aanvoelen, dan zijn ze klaar.

Meng 8 eetlepels Griekse yoghurt met twee teentjes knoflook, zout en peper. Laat de smaken goed samen komen en proef of je saus op smaak is.
Meng voor de kruidenolie 50 ml olijfolie met 1 eetlepel peterselie en 1 eetlepel tijm. Doe het mengsel in de keukenmachine en hak dit totdat je een mooie groene substantie hebt.
Hak de amandelen in stukje en rooster deze in een hete pan zonder olie totdat ze mooi bruin zijn. Let op, dit kan in een keer hard gaan.
Leg de aubergines op een schaal en duw ze wat open. Lepel wat van de yoghurtsaus in de aubergine, besprenkelen met wat kruidenolie en om het af te maken strooi je de geroosterde amandelen over de aubergine.

TIP: je kan ook basilicum gebruiken in de kruidenolie mocht je dat in huis hebben. Vervang de tijm dan met basilicum.

Features

What We Offer

Feesten en partijen

Heerlijke recepten voor de barbecue, Dutch oven en open vuur.

Borrelhapjes op bestelling

Wil je eens wat anders op je feestje en mensen echt versteld laten staan?

Bestel dan snel mijn huisgemaakte hapjes voor bij je borrel!

Blog

Ik ben mijn blog begonnen om mijn ervaringen te delen en mensen te inspireren om ook buiten te koken.

Contact

Voor informatie en vragen kun je altijd contact met mij opnemen

Volg me op social media!

Pin It on Pinterest

Share This