Geroerbakte spruiten

Ook als je geen fan bent van spruiten, ga je deze spruiten wel lekker vinden!

Achtergrond

Mijn man is geen fan van spruiten en daarom stonden ze weinig bij ons op tafel. Tot mijn grote spijt, want ik ben wel spruiten fan! Dus ik ben op zoek gegaan naar een smaakcombinatie wat past bij spruiten. Spekjes zijn een klassieker en de 5 spices geeft het weer een originele twist!

Ingredi├źnten

  • 500 gram spruiten
  • 150 gram spekjes
  • 1 theelepel 5 spices
  • flinke scheut ketjap manis
  • 1 fijngehakte teen knoflook

Bereidingswijze

Snij de spruiten doormidden en doe ze in een kom. Voeg de 5 spices toe en schenk de ketjap erbij, net genoeg zodat ze allemaal een klein laagje over zich hebben. Laat dit minimaal een half uur marineren.

Verwarm de barbecue en zet de wok alvast boven de kolen met directe hitte. Voeg olijfolie toe en bak de spekjes uit.
Voeg de gesnipperde ui toe en laat dit voor 4 minuten meebakken. Voeg daarna de knoflook toe.
Wanneer de uien glazig zijn, kunnen de spruiten meegebakken worden voor ongeveer 15 minuten.

TIP: De ketjap zal karamelliseren, waardoor de spruitjes bij het snijvlak zwarter worden. Ze zijn niet verbrand.

Feesten en partijen

Wil je eens wat anders op je feestje en mensen echt versteld laten staan?
Missbbq komt ook op locatie.

Borrelhapjes op bestelling

Verras je gasten met hapjes van de barbecue.
Kijk hier voor meer informatie en bestel mijn huisgemaakte hapjes voor bij je borrel!

Blog

Benieuwd naar de ervaringen van Missbbq, bekijk dan snel het blog.

Contact

Voor informatie en vragen kun je altijd contact met mij opnemen

Volg me op social media!

Pin It on Pinterest

Share This