Hamburger bol

Heerlijk als lunchgrecht of lekker voor bij de borrel.

Achtergrond

De oorsprong van hamburger komt niet uit Amerika zoals iedereen denkt. Deze platte schijf van gehakt vlees kent zijn oorspong in Hamburg. Waarschijnlijk hebben zeelieden de hamburger meegenomen naar Amerika, waar deze grote bekendheid heeft gekregen.
Wie heeft bedacht om deze burger in een bol te stoppen, dat is niet duidelijk. Dat diegene een goede smaak heeft, dat valt niet te betwisten!

Ingrediënten

  • 1 groot ongesneden brood
  • 1 grote gebakken hamburger
  • 2 plakken tomaat
  • 2 handen spinazie
  • 2 uienringen
  • 2 plakken cheddar/old Amsterdam/ brie
    (Je kan de bol vullen met allerlei soorten groenten, net wat je maar in huis hebt!)

Bereidingswijze

Stook de barbecue op tot ongeveer 150 graden.
Snij het dakje van het brood en haal de vulling eruit. Zorg ervoor dat de korst heel blijft.
Leg op de bodem de gebakken hamburger met hierop de kaas.
Vul je bol met de andere ingrediënten. Leg daarna de deksel weer op je bol.
Pak je bol in met aluminiumfolie en leg hier iets zwaars op voor ongeveer 30 minuten.
Bijvoorbeeld een paar kookboeken of je skillet.
Bak daarna je bol voor ongeveer 15 minuten totdat de korst extra knapperig is.
Snij de bol en stukken en eet dit met een lekker dipsaus.

TIP: Je kan de bol vullen met alle ingrediënten die je maar in huis hebt. Probeer ook eens een tonijnburger met mozarella

Feesten en partijen

Wil je eens wat anders op je feestje en mensen echt versteld laten staan?
Missbbq komt ook op locatie.

Borrelhapjes op bestelling

Verras je gasten met hapjes van de barbecue.
Kijk hier voor meer informatie en bestel mijn huisgemaakte hapjes voor bij je borrel!

Blog

Benieuwd naar de ervaringen van Missbbq, bekijk dan snel het blog.

Contact

Voor informatie en vragen kun je altijd contact met mij opnemen

Volg me op social media!

Pin It on Pinterest

Share This