HERTOG JAN GRAND PRESTIGE VIP RONDLEIDING

Hertog janZoals iedereen wel weet gaat een goede barbecue vaak gepaard met een lekker drankje. Een cocktail, wijntje of een biertje is een prima vloeibare vriend van het gerookte lekkere eten.
Op social media volg ik dus ook veel van dit soort merken, zo ook Hertog Jan.
Zij deden een oproep op Facebook om je maatje te taggen die ook graag naar de exclusieve VIP Grand Prestige rondleiding van de brouwerij in Arcen wilde. Natuurlijk wilde ik graag naar zoiets bijzonders, dus ik had mijn vriendinnetje getagt om mee te gaan!

Brouwerij Hertog Jan

De exclusive VIP Grand Prestige rondleiding werd gehouden op zaterdag 25 oktober, bij brouwerij Hertog Jan in Arcen.

Tussen 13:30 en 15:30 was de rondleiding, daarna kon er nog gegeten en gedronken worden in de feesttent op het terrein van Hertog Jan.

Camping 't Nije Hof

Brouwerij Hertog Jan

Hoe het begon

Na een paar dagen kwam daar het grote bericht van Hertog Jan; We mochten mee met de rondleiding!! Helemaal door het dolle bel ik mijn vriendinnetje dat ze zaterdag 25 oktober vrij moet houden en toen vertelde ze zwaar teleurgesteld dat ze niet mee kon, omdat ze moest werken. Gelukkig heb ik meer vrienden met wie ik dit soort ervaringen kan delen en al snel had ik één van mijn beste maten gevonden die graag mee wilde!

Zaterdag zaten we al vroeg in de auto, het is per slot twee uur rijden en geen idee hoe druk het zal zijn. Natuurlijk was het totaal niet druk op de weg en zaten we dus al ruim een half uur voor aanvang in het proeflokaal tegenover de brouwerij. Wel aan een kopje koffie, want het was wel heel vroeg…
Om 13:15 moesten we ons melden bij de ingang, daar was inmiddels een rij wachtende mensen ontstaan van wel 100 meter voor de reguliere rondleiding. We zagen Patty van Hertog Jan met een lijstje met namen tussen de rij doorlopen en gelukkig konden we met haar mee ipv in de lange rij te staan. Na een twee kopje koffie kwam daar toch Gerard aangelopen, helemaal zoals hij er op tv ook ziet! Enthousiast begon hij zijn verhaal door te vertellen dat we alles van de brouwerij gingen zien, ook waar je met de reguliere rondleiding niet  mocht komen. Maar vooral dat we alle fases in het brouwproces mochten proeven!

GEWAPEND MET EEN LEEG GLAS

Gewapend met een leeg glas stapte we achter Gerard aan. Wat een verhalen kan die man vertellen! Echt prachtig! Je merkt aan alles de passie voor brouwen en je hoort aan hoeveel hij moet denken bij het brouwen. Niet alleen van het brouwproces, maar überhaupt alles; Over smaken, logistiek, oxidatie en nog veel meer.

Gerard heeft woord gehouden en we hebben alle plekken in de brouwerij mogen bekijken en proeven. Van waar het mout binnen komt, hoe dit vroeger werd afgewogen, tot de kogelgaten in de oude muren, maar ook de brouwketels en de bottelarij waar met de hand de Hertog Jan prestige vatgerijpt wordt gebotteld. Gerard legde uit hoe hij het apparaat met de hand heeft gemaakt en bijgesteld voor dit unieke bier.

Het mooiste plekje was de bierkelder. Hier lagen alle bieren die nog verder gerijpt konden worden. Voor de verkoop, maar ook voor klanten die een speciale fles hadden gekocht. En daar kwamen de mooie bieren op tafel. De lagen stof werden eerst nog van de flessen afgeblazen.

Een prachtige Grand prestige gerijpt op portvaten, een geweldige fles Grand prestige en als laatste aftrap een fles Grand prestige vatgerijpt. Die hebben we dus ook maar meegenomen voor oud en nieuw! De rondleiding duurde twee uur en ik heb heel veel geleerd, nog meer gezien, maar na zo’n zeven proefglaasjes bier kwam de tour tot een einde. Gerard, nogmaals bedankt!! Wat een topper!!

HELAAS AFGELOPEN… MAAR DAN!

Wat nu gaaf was en wat wij niet wisten, is dat er een mega grote tent buiten stond met allerlei festiviteiten. Er was een glasgraveerder, je kon speciale flessen bier kopen en natuurlijk werd er bier geschonken. Maar wat de klap op de vuurpijl was, was dat Smokey Goodness er was met een grote smoker! Hoe heerlijk is om zo’n speciale dag af te kunnen sluiten, met vers gerookte gehaktballetjes, broodje hamburger en een fantastisch glas bier!!

Missbbq ook op jouw evenement aanwezig?

Volg me op social media!

Pin It on Pinterest

Share This