Gegrilde kippenvleugeltjes van de barbecue

De perfecte snack voor bij een borrel of feest.

Achtergrond

Om kip is veel te doen. De kiloknallers bij de supermarkten zijn gelukkig in opspraak en gaan langsaamaan verdwijnen. Wanneer je een lekker kippetjes wil eten, haal dan een biologische kip, het liefste bij de poelier vandaan. Zij weten waar de kippen vandaan komen en of ze een goed leven hebben gehad. Dat is dus een win/win situatie! De kip een beter leven en jij een lekkerder kippetje!

Ingrediënten
  • 1 kilo kippenvleugeltjes
  • 20 gram van je lievelingsrub
  • 1 liter lauwwarm water
  • 5 jeneverbessen
  • 30 gram zout
  • 1 takje rozemarijn
  • 20 ml appelsap
  • 50 ml barbecuesaus
  • handje houtsnippers
Bereidingswijze

Dit is het grote geheim achter super malse kippetjes. Wanneer je de kip kort pekelt, zorgt het zout in de pekel ervoor dat het vocht van de kippetjes IN de kippetjes blijft! Meng het water met het zout zodat het zout opgelost is. Kneus de jeneverbessen en knijp  in je vuist de rozemarijn fijn en voeg dit toe aan je pekel. Leg de kippetjes voor twee uur in hun badje. Wat langer kan ook, maar niet te lang, anders worden je kippetjes te zout.

Verwarm de barbecue voor op 150 graden met een indirecte zone.

Dep de kippetjes droog met keukenrol en zet je kippetjes in je rub en leg ze op het indirect deel van de grill. Gaar ze langzaam tot 70 graden. Let op dat je met je thermometer niet tegen het bot zit, deze is veel heter dan het vlees.

Wanneer je kippetjes zo’n 65 graden zijn meng dan de appelsap met de barbecue saus en smeer je kippetjes in met een dun laagje glaze. Hierdoor voeg je smaak toe en gaan ze mooi glanzen!

TIP: Je kan een handje rooksnippers toevoegen wanneer je de kippetjes op de grill legt.

Features

What We Offer

Feesten en partijen

Heerlijke recepten voor de barbecue, Dutch oven en open vuur.

Borrelhapjes op bestelling

Wil je eens wat anders op je feestje en mensen echt versteld laten staan?

Bestel dan snel mijn huisgemaakte hapjes voor bij je borrel!

Blog

Ik ben mijn blog begonnen om mijn ervaringen te delen en mensen te inspireren om ook buiten te koken.

Contact

Voor informatie en vragen kun je altijd contact met mij opnemen

Volg me op social media!

Pin It on Pinterest

Share This