MOINK Balls

Het lekkerste recept MOINK balls van Dennis (noskos) van Kourik.

Achtergrond

Sinds 2008 gaan deze ballen op het vuur. Dennis (Noskos) van Koutrik heeft dit recept naar Nederland gehaald en was de eerste die zijn eigen draai mocht geven aan dit heerlijke balletje. In wel land geen kant en klaar Italiaanse gehaktballetje te koop zijn, mag je door de Noskos-regel je eigen balletjes draaien. De MOINK Balls zijn inmiddels niet meer weg te denken uit barbecueland.

Ingrediënten

  • 750 gram rundergehakt
  • zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram)
  • 1 losgeklopt ei
  • 60 gram gekruid paneermeel
  • 118 ml melk
  • 2 eetlepels fijngehakte knoflook
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 200 gram ontbijtspek
  • barbecuerub
  • barbecuesaus
  • handje rookhout, appel of kers

Bereidingswijze

Meng alles voor de gehaktballetjes door elkaar en draai er balletjes van ten grote van een golfballetje.
Bestrooi alle balletjes met je favoriete rub.
Omwikkel daarna de balletjes met het ontbijtspek en zet ze in de koelkast.
Er wordt weleens geadviseerd om de balletje vast te zetten met een cocktailprikker, maar mijn ervaring is dat het spek vanzelf plakt en niet loslaat. Spek wordt ook wel de duct tape van het barbecueen genoemd!

In de tijd dat de balletjes in de koelkast staan verwarm je de barbecue tot ongeveer 110 graden.
Maak een indirecte zone, hier komen de balletjes te liggen.
Wanneer de barbecue op temeperatuur is, plaats de balletjes indirect op het rooster.
Voeg een hadje houtsnippers toe voor de rook, gebruik hiervoor een fruitsoort.

Barbecue de balletjes voor ongeveer een uur en bestrijks ze daarna met barbecuesaus.
Laat ze nog een half uur garen en daarna is het genieten!

TIP: De balletjes zijn goed van te voren te maken. Je kan ze alvast roken en garen voor een uur en wanneer je ze nodig hebt, dan op de barbecue verwarmen met de barbecuesaus.

Features

What We Offer

Feesten en partijen

Heerlijke recepten voor de barbecue, Dutch oven en open vuur.

Borrelhapjes op bestelling

Wil je eens wat anders op je feestje en mensen echt versteld laten staan?

Bestel dan snel mijn huisgemaakte hapjes voor bij je borrel!

Blog

Ik ben mijn blog begonnen om mijn ervaringen te delen en mensen te inspireren om ook buiten te koken.

Contact

Voor informatie en vragen kun je altijd contact met mij opnemen

Volg me op social media!

Pin It on Pinterest

Share This