Northern Fires Outdoor Food Festival

door | woensdag, 8 november, 2017

Het Northern Fires food festival kent een stevige start

het logo van Northern FiresDaar sta ik dan, in de regen op het Northern Fires food festival, terwijl een slagwind er net voor heeft gezorgd dat er geen tentstok meer heel is van mijn fris opgezette partytent.
Al mijn spullen, barbecue, dutch oven, het hout, kolen staan in de regen en de wind die blaast maar door.
De moed zakt me in de schoenen en het enige wat ik denk is: “Ik wil naar huis”
Langzaam beginnen mijn gedachten terug te gaan naar de dag dat ik de beslissing had genomen om naar Stadskanaal te gaan.

OUTDOOR LOCATIE

Het Northern Fires Outdoor Food Festival werd gehouden op zondag 29 oktober 2017 op Camping ’t Nije Hof in Stadskanaal.

Tussen 11:00 en 16:00 was het terrein geopend. Toegang?….. gratis, eten proeven?……..dat kon met een mok en spork die op de locatie kon worden gekocht. En volgend jaar ga ik weer!

Camping 't Nije Hof

Hoe het food festival begon

En ik ben terug naar een mooie zomerdag waar ik buiten in de stoel zit terwijl de barbecue op een lage hitte zijn werk staat te doen.
Ik neem nog een slokje van mijn heerlijke koele witte wijn en ik zit rustig op Facebook te browsen naar lekker recepten en goede ideeën.
Ineens komt daar een bericht binnen van Rob Versteegt. Hij heeft een super leuk idee over een buitenkookevent en of ik mee wil doen aan Northern Fires Outdoor Food Festival.
Na een dagje denken, had ik zoiets van “waarom eigenlijk niet?” en ik heb het inschrijf formulier ingevuld.
Er gaat een rustige ontspannen tijd voorbij met heel veel buitenkook plezier en toen begon de realisatie dat ik wel wat moet gaan bedenken en voorbereiden.
Het is ter slot van rekening mijn aller eerste evenement, dus heb ik een lijstje gemaakt van alle praktische dingen die ik nodig had.

  • Barbecue: Check,
  • Dutch oven: Check,
  • Barbecue tools: Check,
  • Hout: Check,
  • Rookhout: check,
  • Tafel: uhmmm,
  • Werkbank: oh ja,
  • Tent: sja,
  • Vuurschaal: oh nee!!

Ik moest dus wel wat regelen! Gelukkig zag ik op Facebook een medekoker die een verhuurbedrijf had en na een gezellig telefoontje waren de tafels en werkbank zo geregeld.
Voor de tent ben ik op marktplaats gaan kijken en zo waar, op de route naar Stadskanaal kon ik in Meppel bij een hele vriendelijke meneer een tent ophalen.

Nu nog wat recepten bedenken

Hé, tijd om te ontspannen, alles is geregeld. Oh ja, nu nog wat te eten bedenken. De bezoekers komen natuurlijk niet alleen maar kijken.
Ik wilde iets maken van de barbecue en een super lekker gerecht uit de DO. Rekening houdend met het jaargetij en dat het best koud kan zijn in Oktober, ben ik aan de slag gegaan met boerenkool.boerenkool missbbq style

Het moest wat anders worden dan de standaard stamppot, iets wat echt verrassend was. Nadat ik een ander gerecht had gemaakt met uitgebakken chorizo was de keuze snel gemaakt! Ik maak een stoofpot met uitgebakken chorizo, uien, lima bonen en boerenkool! Dat laat ik langzaam inkoken met bouillon.

Nadat ik het mijn schoonouders had voorgeschoteld waren de reacties positief.
Ik was hiermee op het goede spoor! Na een paar kleine aanpassingen heb ik mijn gerecht af: Boerenkool Missbbq style!

Wil je dit recept zelf ook maken?

Meer recepten vind je onder het menu recepten.

Nu nog iets van de barbecue. Geen vlees, dat zal waarschijnlijk iedereen wel doen dacht ik. Dus iets met vis moest het worden. Maar alleen vis is een beetje kaal en ik wil er wel een Missbbq gerecht van maken.
Ik wilde iets met roze of rood doen. Maar het moest wel makkelijk zijn, want ik sta toch outdoor te koken. Als ik nu de bietjes rook en die door de juicer haal, dan heb ik een mooie rode basis kleur.
Dus ik heb er gelijk wat knofloken bijgelegd om te roken. Deze heb ik puree van gemaakt en bij de rode bieten sap gedaan.
Als ik dit nu eens in de Kidde doe en ik doe er wat slagroom bij, zou dat kunnen? Dus natuurlijk heb ik dat uitgeprobeerd en het resultaat was echt super!
Smaak van de bieten waren niet te overheersend en de knoflook proefde je licht. We hebben een winnaar! Dit leek me heerlijk bij een makreelfilet.
Dus op naar de groothandel om alle spullen te kopen die ik nodig had en nu alleen nog de kleding en de auto inpakken! So far, so good!

Het outdoor food festival gaat van start

Ik word abrupt uit mijn droom gehaald door Christian Boomker, the one and only Vuurmeester. Ik kom weer terug naar de tegenwoordige tijd en ik sta nog steeds in de regen en de net opgehaalde tent ligt nog steeds in stukken naast me.

Christian kwam aangesneld om te vertellen dat zijn business partner een hele grote tent meeneemt en dat ik daar prima een stuk van kan lenen om onder te staan. Langzaam komt er weer een beetje een glimlach op mijn lippen en verdwijnen de wolken in mijn hoofd. “Mijn” stukje tent was ruim genoeg en ik had een super gezellig buurman aan Michel Kimmenaede van buitenkookproducten!

Nu eerst maar eens vuur maken en wat gaan doen. Eerst heb ik het vuur aangemaakt voor de DO. Mijn kids waren mee en ik had Jens beloofd dat hij popcorn mocht maken voor alle deelnemers. Dus we hebben een grote pan met popcorn gemaakt en Jens heeft iedereen voorzien van zijn heerlijke popcorn.

Daarna was ik aan de beurt! Helemaal in mijn element en de wind was gaan liggen. De chorizo gaat in de pan en door de heerlijke geur die opstijgt word ik weer rustig en ontspannen. Nadat het gerecht klaar was, kwam de eerste bezoekers aanwandelen. Sfeer was fantastisch en de bezoeker waren heel erg positief! De eerste pan was zo leeg!

Tegen lunchtijd werd het al een stuk drukker en heb ik de barbecue aangemaakt om de vis te garen. De reacties waren nog leuker dan ik had verwacht! Niemand had de smaak van bieten verwacht! Ik gaf het opgemaakte bordje aan een mannelijke bezoeker en die vroeg of ik zwanger was. Verrast door zijn vraag zei ik dat ik dat niet hoopte, maar waarom meneer dat vroeg?
Hij dacht dat ik hem haring met slagroom had gegeven! Nadat meneer had geproefd vond hij het heerlijk en heel apart.

De dag is voorbij gevlogen en ik heb met veel bezoekers en deelnemers kunnen praten en ideeën uit kunnen wisselen. Wat fantastisch om dat contact te kunnen hebben en wat leuk om nu daadwerkelijk iedereen te kunnen ontmoeten. Wat een super groep met mensen met hun hart op de juiste plek. 

Moe maar voldaan hebben we de spullen opgeruimd en de auto gepakt. Na een lang afscheid kijk ik terug op een super dag waar ik veel op heb geleerd en kijk ik uit naar het volgende event!

Missbbq ook op jouw evenement aanwezig?

Volg me op social media!

Pin It on Pinterest

Share This