Prime Uve Invitational Barbecue Championship 2018

door | maandag, 9 juli, 2018

Ik ga gewoon mee!!

prime uve logoHet beloofde een rustige maandagavond op de bank te zijn, beetje Netflix kijken en verder een keer een avondje op tijd naar bed. De telefoon rinkelt en er is een Whatsappje in de Triple-T groep. Peter Bootsma van Letz-Q vraagt wie er met hem mee wil naar Italië naar Prime Uve voor één van de meest prestigieuze Europese BBQ wedstrijden. Een wedstrijd die invintation only is! Hij heeft twee plekken in de auto en zou het gaaf vinden als er een KCBS’er in opleiding meegaat om cultuur te snuiven en  heel veel te leren. Nou ik heb het terug gekeken en er zaten welgeteld 18 minuten tussen de vraag en mijn antwoord dat ik mee wil! Moest even wat schuiven en regelen, maar ik ging mee! Niet lang daarna bleek dat Pieter de Hon ook mee kon, dus ik was gelukkig niet de enige beginneling die mee ging!

OUTDOOR LOCATIE

30 juni en 1 juli werd Kansas City Barbecue voor een dagje naar Italië gebracht. Hier werd een KCBS wedstrijd gehouden op de binnenplaats van een distilleerderij, maar alleen op uitnodiging kon je mee doen aan de wedstrijd.

Camping 't Nije Hof

Onderweg!

Prime Uve onderweg in de Big Green Egg busNa wat aanvoelde als een eeuwigheid kwam eindelijk de donderdag van vertrek in de buurt! Bepakt en bezakt voor alle omstandigheden parkeer ik de auto bij de A2 om in de grote Big Green Egg bus te stappen van Peter. Na 7 uur rijden, kletsen, zingen en vooral heel veel lachen was Peter het rijden zat en stopte we bij een hotelletje wat er prima uitzag. Blijkt dat vorig keer ook zijn tussenstop te zijn geweest en blij vertelde hij dat er een prima grillrestaurant naast het hotel zat. Eenmaal geïnstalleerd met een biertje werden de steaks en een lekkere salade voor Pieter als snel geserveerd! We hadden een super leuke serveerster en eindige de avond als laatste in het restaurant met een likeurtje van het huis. Snel slapen en dan het laatste stuk!

We zijn er bijna

Na een route door een prachtig berggebied kwamen we aan op locatie, een mooie distilleerderij waar ze mooie wijnen en likeuren maken. Het hele binnenplein is gereserveerd voor de BBQ teams en alle tenten staan al klaar. Je hebt als team de vrije keuze welke tent je wil hebben, dus werd natuurlijk de tent uitgekozen naast Southern Dutch BBQ, ook een Nederlands team. Aan de andere kant kwam Pure BBQ met hun team, ook Nederlands, dus dat ging een top wedstrijd worden.

Uitladen en opbouwen bij Prime Uve

Prime Uve tentMaar eerst aan de bak, want de bussen moesten worden uitgeladen! 5 Big Green Eggs werden er naar buitengereden naast een grote UDS. Nadat de groene kleur de overhand had genomen en we tevreden waren over de inrichting konden we het terrein verder verkennen.
Alles was aanwezig en kon gewoon gepakt worden, twee koelkasten met water, grote tap met twee soorten bieren, een grote bar waar je cocktails kon halen, barretjes met eten en gelukkig in een hele eigen tent de koffie!! Echt bittere noodzaak in de ochtend!

Dag één!

Prime Uve Cocktail and BBQNa een nachtje rust ging toch echt de wedstrijd van start. Zaterdag moest de cocktail ingeleverd worden en daar konden Pieter en ik prima bij helpen! Sinaasappels en citroenen grillen, persen, filteren, alles erop en eraan! Na een aantal proefglaasjes was het drankje klaar, nu flink koelen en dan de opmaak van het bord. Gertjan mocht aan de slag! Met precisie werden alle elementen op een grote plank gelegd totdat het plaatje compleet is. Uhmm… past die plank eigenlijk wel door het trapgat? Daar hebben we Pieter voor! Breedbeens uitgemeten kwamen we er achter dat het geen probleem was! Daar ging Gertjan om deze categorie in te leveren! Pieter en ik voorop zodat hij vrij doorgang had. Dat was deel 1!

Slapen…. NOT!

Prime Uve bij nachtNa de cocktail aan de slag met het trimmen en klaar maken van het vlees. Meekijkend met de meester himself mochten daarna Pieter en ik aan de slag! Steeds een beetje plaatsmakend voor Inge en haar camera waren we tevreden met het resultaat en konden de eitjes worden volgegooid en aangestoken. Pieter, Peter en ik bleven bij de pit slapen, wat voor mij uiteindelijk geen slapen bleek te worden! Eerste begon Joris van PureBBQ een snurkconcert, om een luider bijval te krijgen van Pieter waarna alles compleet werd met alle alarmen van thermometers die afgingen!
Dan er maar uit en alvast de boxen klaarmaken met peterselie. Het spannende moment kwam dat de brisket ingepakt moest worden en dat ik daar een beslissing over moest nemen. Was de bark goed genoeg of toch nog even? Nee, nu inpakken en snel weer terug! Langzaam kwam het wedstrijd veld weer tot leven en Gertjan, Inge en Marian kwam weer terug vanuit het hotel.

Dag 2!

Prime Uve porchetta Barrel SmokeDe porchetta is aan de beurt als onze inlevering van de categorie Barrel smoke. Groenten grillen, aardappelen poffen, koffie tussendoor en ook de andere stukken vlees in de gaten houden! Topsport hoor! Om elf uur is de saus aan de beurt om te worden ingeleverd en was de taak aan mij om die zonder te struikelen naar de jury te brengen. Was blij dat ik als eerste het kleinste kon brengen! Deel 2 af! Nu de opmaak van de plank afmaken en toen iedereen helemaal tevreden over de plank was, was het weer Gertjan die het gevaarte naar de jury mocht brengen. Deel 3 af!
Met elke keer een half uur ertussen konden we de bekende categoriën van KCBS inleveren. Als eerste de kip! Dat was Pieter’s beurt om zonder slippers de trap op te lopen. Deel 4 af!
Toen de ribs, dit was Marian’s onderdeel en heel relaxed zocht ze de mooiste slabs uit die in stukken in de doos gingen. Hup de trap weer op! Deel 5 af!
Nu de Boston butt! Langszaam wordt het stuk varken uit elkaar gehaald, bekeken en geproefd en daarna worden de mooiste stukken in box gedaan. Doos dicht en snel weer naar de trap! Deel 6 af!
Als laatste de brisket, dit is mijn categorie bij Triple-T, dus vooraan met mijn snuit wordt het rund in potlood-dikke plakken gesneden, vingertest wordt doorstaan en de smaak is goed. Ook de burnt ends worden goedgekeurd en alles tezamen in de box vormt een heerlijk plaatje. De laatste keer die trap op en deel 7 is af! Snel opruimen en afbreken, dan kunnen we relaxen met een biertje!!

De uitslag

Prime Uve inlevermoment sausWe worden bijeengeroepen voor de uitslag, super gaaf om een call te hebben voor de ribs van Marian, de saus en ook de porchetta! Ook heel gaaf dat beide buurteams verschillende calls hebben en PureBBQ gewoon twee keer met een eerste prijs ervandoor gaat! Bunch of swines zijn overall winnaar en dat is ook heel erg verdiend!

Moe, vies maar heel tevreden gaan we terug naar het hotel waar de helft van ons team snel terug moet naar Nederland door onverwachtse omstandigheden. Er wordt besloten dat Pieter, Peter en ik blijven om een nacht goed te slapen voordat we weer naar Nederland rijden. Maar eerst heeft PureBBQ nog een wijnproeverij geregeld! Gaar als we zijn denken we een snelle proeverij te hebben en dan lekker wat eten en op tijd naar bed. Maar met eenmaal een glaasje bubbels in je handen, goed gezelschap erbij en iets te happen was de vermoeidheid snel vergeten en werden we meegenomen in het passievolle verhaal van de sommelier over zijn eigen wijn om vervolgens toch nog s’ nachts naar bed te gaan. De volgende ochtend zijn we vroeg in de auto gestapt om in één keer door te rijden naar Nederland. Na 14 uur gereden te hebben is het wel altijd een opluchting om je auto weer te zien staan zodat je ook daadwerkelijk naar huis kan gaan. Om 1 uur lekker mijn bedje in om vervolgens om 6 uur weer wakker gemaakt te worden door twee hele blije kids, yep ben weer thuis😊!

Missbbq ook op jouw evenement aanwezig?

Volg me op social media!

Pin It on Pinterest

Share This