Shepard's pie

Kleine hartige taartje, heerlijk op een feestje of bij een buffet.
Achtergrond

Naar alle waarschijnlijkheid is dit gerecht vroeger gemaakt van restjes vlees, met name schapenvlees. Omdat dit er niet zo lekker uit zag en de armen niet wilde dat andere zagen dat ze restjes aten, deden ze er een dikke laag aardappelpuree overheen. Dit bedekte alles en het zag er nog mooi uit! Inmiddels zijn de shepard’s en cottage pie niet meer weg te denken uit Engeland en kan je dit gerecht in elke pub krijgen.

Ingrediënten
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 tenen gepureerde knoflook
  • 2 eetlepels worchestersaus
  • 100 gram doperwten
  • 100 gram gekookte wortelen
  • theelepel gedroogde tijm
  • 2 grote aardappelen
  • scheut melk
  • klontje roomboter
  • zout en peper naar smaak
  • evt geraspte parmezaanse kaas
Bereidingswijze

Verwarm de barbecue tot ongeveer 150 graden.

Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes. Kook ze in het water met een snufje zout totdat ze zacht zijn.

Stamp de aardappelen met een beetje kookvocht, melk en een klontje roomboter tot een mooie puree.

Voeg naar smaak eventueel wat extra zout of geraspte parmezaanse kaas toe.

Verwarm een wok op de barbecue en voeg het gehakt toe. Bak dit rul en voeg daarna het gesnipperde uitje toe.

Wanneer dit mooi bruin is doe dan de knoflook, worchestresaus, doperwten, wortelen en tijm in de pan. Roer alles goed om.

Vet je muffintray in en bekleed deze met de bladerdeeg. Vul de bakjes met je gehaktmengsel en dek alles af met de aardappelpuree.

Zet het bakblik terug op de barbecue en bak voor ongeveer 30 minuten indirect met de deksel op de barbecue.

Kijk na 15 minuten of je het blik eventueel moet draaien zodat het bladerdeeg niet te hard gaat.

Haal de shepard’s pie uit het blik en serveer op een mooi bordje of een schaal. Perfect hapje voor op een feestje!

TIP: Officieel mag het taartje alleen shepard’s pie heten als het is gemaakt van schapenvlees. Wanneer je het maakt van wat anders heet het een cottage pie.

Features

What We Offer

Feesten en partijen

Heerlijke recepten voor de barbecue, Dutch oven en open vuur.

Borrelhapjes op bestelling

Wil je eens wat anders op je feestje en mensen echt versteld laten staan?

Bestel dan snel mijn huisgemaakte hapjes voor bij je borrel!

Blog

Ik ben mijn blog begonnen om mijn ervaringen te delen en mensen te inspireren om ook buiten te koken.

Contact

Voor informatie en vragen kun je altijd contact met mij opnemen

Volg me op social media!

Pin It on Pinterest

Share This