Sloppy Joe

Heerlijk makkelijk voor een luie BBQ dag of lunch!
Achtergrond
Er gaan twee verhalen rond over de oorsprong van de Sloppy Joe. Mij maakt het niet uit of het broodje is ontstaan in Amerika of Cuba, het smaakt er allemaal niet minder om! Dit broodje maak ik vaak als er kinderen mee komen BBQ’en, het is makkelijk te maken, snel klaar en bomvol met smaak.
Ingrediënten
  • 1 kilo rundergehakt
  • 250 gram champignons in stukjes
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 200 gram oude kaas
  • 2 uien fijn gesneden
  • 150 ml ketchup
  • 2 eetlpels worcestershire saus
  • 2 eetlepels runderrub
Bereidingswijze
Verwarm de barbecue voor op ongeveer 180 graden direct grillen of maak een vuurtje waar je Dutch Oven op kan.

Zet de Dutch Oven op de hitte bron zodat de pan goed heet wordt. Wanneer deze heet is bak dan het gehakt rul in de pan. Voeg de gesnipperde uien toe en bak deze voor 3 minuten mee. Daarna kunnen de paprika en champignons in de pan erbij. Roer goed door en voeg dan de ketchup, kruiden, worcestershirer saus toe. Doe de deksel op de pan en laat dit voor 15 minuten pruttelen terwijl je soms de Sloppy Joe doorroert. Je gehaktmengsel moet uiteindelijk een samenhangend geheel worden, wat een beetje vochtig is, maar geen saus moet worden.  Voeg na 15 minuten de kaas toe en laat dit voor nog 5 minuten smelten in je pan.

TIP: Ik vind het heerlijk om een blaadje sla op mijn broodje te doen bij een Sloppy Joe, maar gewoon een broodje met het gehakt kan prima!

Features

What We Offer

Feesten en partijen

Heerlijke recepten voor de barbecue, Dutch oven en open vuur.

Borrelhapjes op bestelling

Wil je eens wat anders op je feestje en mensen echt versteld laten staan?

Bestel dan snel mijn huisgemaakte hapjes voor bij je borrel!

Blog

Ik ben mijn blog begonnen om mijn ervaringen te delen en mensen te inspireren om ook buiten te koken.

Contact

Voor informatie en vragen kun je altijd contact met mij opnemen

Volg me op social media!

Pin It on Pinterest

Share This