Smokey Goodness 3 Launch Party

door | zaterdag, 14 april, 2018

De zon schijnt en ik heb honger!

smokeygoodnesslogoLunch hebben mijn broer en ik nog even overgeslagen want we weten wat ons te wachten staat. Een overdaad aan barbecue gerechten, rijkelijk vloeiende bieren, gezelligheid en veel rook en vuur! We gaan naar Delft om het nieuwe boek van Jord Althuizen van Smokey goodness op te halen. Dat beloofd wat! Deel 1 en 2 staan al in de kast en ik heb ruimte gemaakt zodat deel 3 kan aanschuiven bij zijn voorgangers.

OUTDOOR LOCATIE

Smokey Goodness
Schieweg 15D
2627 AN Delft

Er wordt gezegd Mancave, maar daar trekken wij vrouwen ons natuurlijk niks van aan!

Camping 't Nije Hof

De aankomst is al goed!

Er staat al een kleine rij met mensen te wachten. De geuren komen ons al tegemoet en er staat
eenpraise the lard grote smile bij iedereen op het gezicht. Er is een band live aan het spelen wat gelijk de sfeer er goed in brengt. De opzet is goed bedacht, het eten en drinken is verspreid over het Smokey Goodness terrein en de smokers, braaien en vuren staan al aan. Nu eerst op zoek naar wat te eten en te drinken, dat zal geen probleem moeten zijn.

De rij voor een biertje is al best lang, dus we besluiten eerst maar een burger te gaan eten. Er staan een berg met Bastards aan van HarlemBBQ en daar komt toch een behoorlijke hamburger van af! De ribs en kippetjes komen van een Smokey Goodness smoker en Harry Havinga van Ons gaan Braai staat met zijn braai en team klaar om iedereen te voorzien van een “boerewors”. Ook staat er een braai aan waar groenten op worden gemaakt!

Biertje?

Naast een aantal lekkere bieren (Yes, ze hadden lost in spice van de Koninck! Eén van mijn favorieten) stond er ook een stand van Bulleit waar je een super bourbon cocktail kon halen. Na flink wat te hebben geproefd en veel leuke mensen te hebben gesproken is daar toch het moment dat het boek gepreensteerd wordt. Leuke is dat Jord iedereen bedankt voor zijn hulp en dat zelfs Afrika aan de lijn is om er toch een soort van bij te zijn. Jord’s dochter, zijn beste vlees ooit gemaakt, mag het boek uitreiken aan een lid van de Smokey Goodness familie die hebben geholpen met het bedenken en schrijven van recepten.smokey goodness jord op het podium

Muziek!

smokey goodness hamburger Als klap op de vuurpijl komt er een omgebouwde dikke Amerikaan naar buiten gereden met daarin een band die de auto ombouwen tot een podium!! Vette nummers worden er gespeeld en het feest gaat door! Mijn broer en ik pakken die kans direct aan om nog een biertje en het boek op te halen! Jord was de hele dag omringt door een horde fans, dus ik heb helaas geen persoonlijke notitie in het boek van hem gekregen, maar ach.. Ik ben door Jord genomineerd voor BBQ’er van het jaar, dus ik kom hem vast nog wel een paar keer tegen!! foto van man tussen uitgebeende varkens

Missbbq ook op jouw evenement aanwezig?

Volg me op social media!

Pin It on Pinterest

Share This