Taco's

Een gezonde smaak explosie in een knapperig jasje.

Achtergrond

Het woord “taco” is afkomstig uit Mexico en heeft van origine niks te maken met het lekkere hapje wat het nu is.
Van oorsprong is een taco de papieren omwikkel van kruid zodat het lijkt op een staaf dynamiet.
Het is niet duidelijk hoe de overstap is gemaakt naar de snack, maar waarschijnlijk omdat de taco een omhulsel is van voedsel met een smaakexplosie!

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt of 500 gram blokjes kipfilet of overgebleven pulled pork
  • 2 paprika’s
  • 3 tomaten
  • 1 ui gesnippert
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 blikje mais of 2 maiskolfen
  • 1 prei
  • 3 tenen knoflook
  • mexicaanse kruidenmix (gerookte paprikapoeder-uienpoeder-knoflookpoeder-komijn-korianderpoeder of wat je maar lekker vindt!)
  • Verse koriander
  • 2 limoenen in partjes
  • pakje taco’s
  • scheutje olijfolie
  • Creme fraiche
  • Wok
  • wiskey of mesquite rookhout

Bereidingswijze

Verwarm de barbecue tot je een hete barbecue hebt. Zorg ervoor dat de wok op de barbecue past en dat de deksel nog dicht kan.
De kolen mogen in het midden van de barbecue worden geplaats, zodat de buitenring een indirecte zone wordt.
Verwarm de wok op je barbecue en zorg ervoor dat de wok goed heet wordt.
Snij intussen de paprika, prei en tomaten in kleine stukjes en snipper de ui. Hak de knoflook tot een puree.
Doe een scheutje olijfolie in de wok en bak het gehakt rul of de kipfilet goudbruin. Gebruik je pulled pork, wacht dan met toevoegen tot het gerecht klaar is, anders droogt het uit.
Voeg de ui, paprika en prei toe en wok deze 5 minuten mee. Voeg daarna de tomaten, mais, kidneybonen en knoflook toe.
Voeg voordat je de deksel op de barbecue doet zet de kruidenmix toe. Laat dit zo’n 10 minuten doorkoken terwijl je geregeld alles omwokt. Leg de laatste 3 minuten de taco’s rondom je wok zodat deze warm worden. Voordat je wok op tafel gaat, strooi de koriander over je eten. Zet een bakje met crème fraîche en een bakje met limoen partjes klaar. Laat iedereen een biertje pakken en dan aan tafel!

TIP:
Je kan van te voren de maïskolven grillen, zodat je de mais later kan toevoegen.
Ook kan je de tomaten en paprika van te voren roken. Het hangt er net vanaf hoeveel tijd je hebt en of je van de rooksmaak houdt. Als je de groenten graag gerookt hebt, leg deze dan gesnedenin de wok en voeg rookhout toe aan de kolen. Ik zou hier snippers voor gebruiken omdat je maar kort hoeft te roken.

Feesten en partijen

Wil je eens wat anders op je feestje en mensen echt versteld laten staan?
Missbbq komt ook op locatie.

Borrelhapjes op bestelling

Verras je gasten met hapjes van de barbecue.
Kijk hier voor meer informatie en bestel mijn huisgemaakte hapjes voor bij je borrel!

Blog

Benieuwd naar de ervaringen van Missbbq, bekijk dan snel het blog.

Contact

Voor informatie en vragen kun je altijd contact met mij opnemen

Volg me op social media!

Pin It on Pinterest

Share This