Vrouwelijke BBQ’er van het jaar!

door | vrijdag, 20 april, 2018

Holy crap!!

Tijdschrift Vuur Ik was geïnterviewd door 200fahrenheit voor een artikel in hun nieuwe tijdschrift “Vuur”. Er was al een aantal keer gezegd dat ze een verrassing voor me hadden, maar wat… Dat bleef nog even geheim. Nu heb ik heel veel scenario’s en mogelijkheden in mijn hoofd gehaald, maar toen de email kwam was ik toch even stil…. Dit had ik me nooit kunnen bedenken!! 


Ik was genomineerd voor BBQ’er van het jaar!!!

Hoe kan dat nou!! Ik ben pas net bezig om Missbbq op te zetten en dan nu al een nominatie? Wat was ik vereerd en ongelofelijk trots, want ik kwam er achter dat Jord Althuizen van Smokey goodness mij persoonlijk had genomineerd.

OUTDOOR LOCATIE

HarlemBBQ
Oudeweg 101
2031 CC Haarlem

Camping 't Nije Hof

Let the games begin!

Je kon je voorkeurstem uitbrengen op Facebook en via de website voor de titel bbq’er van het jaar, daarna was de vakjury aan de beurt om zijn keuze te maken. Dat was dus echt wel heel spannend!! Ik kwam er achter dat ik een top achterban had en de stemmen stroomde binnen! Weer een bestempeling dat ik goed bezig ben! Dat was echt zo gaaf om te zien, ik was er van onder de indruk.

De dag ervoor

De dag van de uitreiking kwam in de buurt en de avond ervoor kreeg ik een telefoontje; Er zou een M/V challange worden gehouden tussen internationale bloggers en of ik mee wilde doen in een team samen met een Italiaanse foodblogster. We zouden een cook-off houden tegen twee Duitse bloggers. Natuurlijk wilde ik dat! Super leuk om te doen! Na een kort en rusteloos nachtje zat ik dan toch wel wat zenuwachtig in de auto. Ik had mijn BBQ kleding aan en voor het grote moment mijn roze jurk in de rugzak. ALS ik dan misschien op het podium mocht staan om de award in ontvangst te nemen, dan in style!

Eenmaal aangekomen bij HarlemBBQ was iedereen nog aan het opbouwen en stond alles vol met bbq’s en tenten. Ik werd met open armen ontvangen door Frank, Enzo en Martijn.

MV Challange

Na een korte uitleg wat de opzet was van de challange kregen we de recepten uitgereikt met de boodschap dat dit een goede opzet was, maar dat we zeker ons “eigen” ding ermee moesten doen, maar alles moest warm om 17:00 gepresenteerd worden. Vier gerechten moesten er gepresenteerd worden met kalfsvlees van Peter’s Farm als hoofdpersoon. Al snel kwam ik erachter dat mijn partner in crime heel goed kon bloggen, maar niet zo goed kon koken. Ze vertelde dat ze nog nooit had gebarbecued! Nu moest ik veel tussendoor weg, dus dat beloofde een lange dag te worden en ik had een hard hoofd in een overwinning. Snel heb ik een plan gemaakt van wat we als eerste moesten doen qua timing en gril tijden. Mijn collega aan de slag gezet en oh ja, tussendoor was ook nog ergens een uitreiking! Met goede moed aan de slag zodat zo veel mogelijk klaar stond!

De uitreiking

Toen was het moment daar… Geen tijd meer gehad om me om te kleden, dan maar gewoon zoals ik was. Dat paste ook wel in het plaatje! Iedereen was bij elkaar geroepen en er werd begonnen met het beste BBQ boek. Dennis, Noskos, van Koutrik ontving de award voor BBQ book of the year! Toen waren de Blogger’s aan de beurt en Roy Schalkwijk van BBQ junkie werd naar voren geroepen voor zijn award! Toen was de award voor BBQ’er of the year aan de beurt. Tot mijn grote verbazing begon Eline haar verhaal en vertelde dat de award ging naar iemand die nog niet zo lang geleden begonnen was, maar de mooiste gerechten op tafel neerzet. Mijn hart maakte een sprongetje; Dat ben ik!! En het hoge woord kwam eruit! Ik ben uitgeroepen tot vrouwelijke BBQ’er of the year!!! Ik ben bijna nooit verlegen om woorden, maar eenmaal op het podium met de award in mijn handen was ik even met stomheid geslagen. Daarna was het de beurt voor Ralph de Kok om zijn award voor mannelijk BBQ’er van het jaar in ontvangst te nemen. Diehard als hij is, moest hij achter de BBQ vandaan gehaald worden!

De jury

Maar veel tijd om stil te staan en gefeliciteerd te worden was er niet, want er lag heerlijk kalfsvlees op de Bastard! Dus snel terug naar mijn BBQ plek en de opmaak van de borden kon beginnen. Samen hebben we de borden zo opgemaakt dat het kalfsvlees er het beste uitkwam. Nog een laatste keer proeven of alles op smaak was. Toen was het tijd om naar de jury te gaan. Als een echte masterchef aflevering moesten we omstebeurt onze gerechten presenteren. De heren mochten als eerste. Dat zag er allemaal wel heel erg goed uit!! Rustig werd er geproefd en overleg gepleegd. Toen waren wij aan de beurt! Snel brengen we onze borden en dan kon het wachten beginnen. De jury kon een aardige pokerface opzetten. Na een snel beraad kwam het hoge woord eruit.

De dames hadden gewonnen!!! 

Wat een dag…. Ik wil iedereen bedanken voor de steun en het stemmen. Dit is een enorme motivatie om door te gaan met wat ik doe. Het legt de lat wel ineens heel hoog, terwijl ik nog zoveel te leren heb! Maar dat moet goed komen! Eén gerecht per keer, wedstrijd voor wedstrijd.

Missbbq ook op jouw evenement aanwezig?

Volg me op social media!

Pin It on Pinterest

Share This