Winter barbecue

door | zondag, 30 december, 2018

Winter BBQ!!

Je kent het wel, zo’n dag. Eigenlijk nergens zin in, buiten is het grijs en koud. Alweer! Het weer lijkt maar niet beter te worden en nu is er ook nog koufront voorspelt en is de winter dus echt in aantocht! Echt weer om lekker binnen bij de verwarming te blijven.

Naar buiten!

Nee dus!! Juist niet! Het tegenovergestelde is waar! Het naar buiten gaan, de kou trotseren, een vuur maken en dan ook nog met een Gemma en weber in de sneeuwheerlijke maaltijd binnen komen, dat geeft weer energie!! Dus verzamel je vrienden, haal een mooi stuk vlees of vis, doe je vuurkorf aan en zet een pan met glühwein op.
Het is tijd voor een winter barbecue!

Voor een winterbarbecue kan je elke barbecue gebruiken, dus of je nu een Weber, smoker of een Big Green Egg hebt, het gaat om het maken van vuur en het gezellig buiten zijn!  Handig om te weten als het buiten echt koud is en je gaat barbecueën is dat je wat meer brandstof gaat gebruiken. Dus houdt je kolen en je thermometer goed in de gaten.

Handschoenen 😛

Ook een voordeel aan BBQ’en in de winter, is dat jij het als grillmaster niet koud hoeft te hebben! Jij staat natuurlijk dicht bij het vuur, dus je hebt het al warmer. Als je het dan toch wat kouder krijgt, dan doe je gewoon je BBQ handschoenen aan! Staat nog stoer ook en ze zijn nog heel nuttig ook, want met brandwonden het nieuwe jaar ingaan, kan ik niemand aanraden!

Gezelligheid

Ben je met kinderen buiten, laat ze dan eerst een mooie stok zoeken of zorg ervoor dat je een lange prikker hebt. Dan kunnen ze zelf worstjes braden bij de vuurkorf of marshmallows roosteren. Een beetje vers deeg om de stok wikkelen en dan roosteren boven het vuur is ook een echte aanrader! Pan met GluhweinIs het eten klaar? Dan aan tafel! Kies een mooie wijn of een bijpassend biertje, dek de tafel, een lange avond aan tafel met goede gesprekken en natuurlijk genieten van het eten wat je net hebt gemaakt tijdens de winter barbecue. Ik ben helemaal voor! Klinkt mij in de oren als een feestje!

Foto’s graag!

Zin in gekregen? Trek dan de stoute (warme) schoenen aan en ga ervoor! Heb je nog niet alles voor buiten, check dan de website van Kamado Express, waar ze alles voor een perfecte (winter) BBQ verkopen! Veel plezier en ik zie graag de foto’s!! winterbbq

Missbbq ook op jouw evenement aanwezig?

Volg me op social media!

Pin It on Pinterest

Share This